Egy pár szó a tetováláseltávolításról

Az eljárás során a festéket a bőr legmélyebb rétegébe juttattatják. Innen a szervezet védekezésében részt vevő falósejtek nem tudják a festékszemcséket természetes úton eltávolítani, mivel a festékszemcse jóval nagyobb méretű, mint a falósejt. Tehát a tetoválás -ha az idomulásával valamit halványodik is -életünk végéig megmarad

Hogyan működik a lézer?

A Q kapcsolt YAG lézer speciális hullámhosszú fényt bocsájt ki magas csúcsenergia pulzussal. Ez a fokozott energiasűrűségű fényaláb (6 milliszekundum ideig) akadály nélkül hatol át a világos bőrön, sötét színben (sötét színű festékben) azonban maximálisan elnyelődig, kölcsönhatásba lépve a pigment tartalmú sejtekkel. A melanin, illetve a sötét színű tetováló festékek egyaránt kepések elnyelni ezt a lézerfényt, igy a falósejtek számára hozzáférhetővé válnak a festékanyagok. Ezután a pigment darabkák a makrofágok emésztő tevékenységének segítségével, illetve a nyirokrendszer keresztül kiürülnek.

Mire számíthatok lézer után?

Mint minden kezelésnek, ennek is lehetnek mellékhatásai, különböző bőri irritációk, allergiás reakciók képében. Utókezelése egyszerű, hidrokortizon tartalmú krém használatával.

Hány kezelés szükséges?

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A lézersugár először a felszíni festék rétegben tudja kifejteni hatását, és körülbelül három hét várakozási időelteltével tűnik el. Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor mélyebbre hatol a lézer, majd újra pár hét alatt szívódik fel az ekkor kezelt festékmennyiség.

A beavatkozásokat addig szükséges ismételni, míg a festék teljesen el nem tűnik a bőrből. A kezelés sorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan eltűnik.

A lézerkezeléseket általában 3-4 hetente ismételjük, csak akkor folytatva a sorozatot, amikor az előző alkalom miatt fellépő bőr reakció, esetleges hámlás már befejeződött. A tetoválás végleges eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, színes tetoválások esetében több is lehet. A kezelések száma függ a festék minőségétől a bőr alá jutatott mennyiségétöl és a bevitel mélységétől

A tetoválás eltávolítása kb. 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként, mely függ a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától.